Kystdirektoratet og Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har gennemført avancerede beregninger for at fastslå de potentielle vandstande under de værst tænkelige stormflodsscenarier langs Øresund og Køge Bugt både i nutiden og fremtiden. Disse beregninger er en del af en indledende undersøgelse rettet mod stormflodssikring af især København, hvor Hvidovre Kommune, sammen med en række andre kommuner og organisationer, er involveret.
Borgmester i Hvidovre, Anders Wolf Andresen, har i lyset af rapportens konklusioner understreget nødvendigheden af at fremskynde arbejdet med at sikre hovedstadsområdet mod fremtidige stormfloder. Med projicerede stormflodshøjder, der i de mest ekstreme scenarier kan nå op til fem meter over det nuværende havniveau i året 2125, er der en klar konsensus om, at tiden til handling er nu.
Andresen fremhæver endvidere et ønske om at integrere naturbaserede løsninger i stormflodssikringsinitiativerne. Dette tilgang er valgt både for at beskytte byens infrastruktur og beboelsesområder og for at fremme biodiversiteten i de pågældende områder.
Den aktuelle rapport viser, at den maksimale fysiske mulige vandstand under en ekstrem stormflod i dag er estimeret til at ligge mellem 2,9 og 3,9 meter over daglig vande. Dette tal forventes at stige til mellem 4 og 5 meter i år 2125, med yderligere potentiel påvirkning fra bølger.
Initiativet for stormflodssikring samler en bred koalition af myndigheder og organisationer, herunder Kystdirektoratet, Sund & Bælt, Transportministeriet, Københavns Lufthavne, Banedanmark, Metroselskabet, og DMI, såvel som de deltagende kommuner. Sammen retter de fokus mod udvikling og implementering af effektive løsninger til beskyttelse af Københavnsområdet mod fremtidens stormfloder.