BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Vil du være med til at videreudvikle, implementere og forankre socialoverlægefunktionen i Region Hovedstaden? Så er du måske den kommende socialoverlæge, som fysisk og ledelsesmæssigt har ansættelse på Amager og Hvidovre Hospital (AHH).
Region Hovedstaden har lighed i sundhed som et særligt fokusområde og ønsker at forbedre indsatsen for de mest socialt udsatte patienter i somatikken gennem styrkelse af fagligheden i forhold til særligt udsatte mennesker, der udover aktuel somatisk og/eller psykisk sygdom, har en særlig socialt udsathed, fx på grund af misbrug af rusmidler og/eller hjemløshed.
Der er oprettet to stillinger som socialoverlæge i somatikken i Region Hovedstaden på henholdsvis AHH samt Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Socialoverlægerne skal understøtte hele Region Hovedstaden med lokal forankring og virke på de respektive hospitaler. Indsatsen for socialt udsatte patienter prioriteres i Region Hovedstaden og socialoverlægen har en vigtig rolle i at videreudvikle socialoverlægefunktionen til gavn for de somatiske hospitaler i Region Hovedstaden.
Din primære funktion vil være at varetage den regionale socialoverlægefunktion på AHH, samt dække regionsfunktion på Herlev og Gentofte Hospital og Bornholms Hospital. Der vil være et tæt samarbejde med psykiatrien og socialoverlægen på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, som dækker den øvrige del af Region Hovedstadens somatik.
AHH er et stort akuthospital for den sydlige del af Region Hovedstaden og servicerer mere end 500.000 borgere.
I AHHs optageområde findes hele viften af social udsathed. Stofbrugere fra Vesterbro med brækkede ben, sår og infektioner, alkoholafhængige fra Vestegnen med leversygdom og hjemløse fra herberget Sundholm, som har brug for støtte til abstinensbehandling.
Vi ønsker at understøtte og udvikle et højt fagligt niveau i arbejdet med socialt udsatte på tværs af afdelinger, specialer, fagligheder og hospitaler. For tiden arbejder vi særligt med to indsatsområder: Behandling efter indtag af GHB og brobygning mellem sundhedsvæsenet og civilsamfundet, gennem en følgeskabsordning for mennesker der lever i socialt udsathed. Formålet er at skabe større fokus på social ulighed samt understøtte adherence og muligheden for at alle patienter kan modtage den rette behandling.
På AHH har vi fire socialsygeplejersker, der dækker både Amager og Hvidovre matriklen, ligesom den regionale koordinator for socialsygeplejerskerne er forankret på hospitalet.
Ansvar og arbejdsopgaver
Stillingsbeskrivelsen er ens for de to regionale socialoverlæger og du vil selv have opgaven at skulle beskrivelse den mere lokale funktion i samarbejde med de øvrige samarbejdspartnere. Stillingen er forankret i staben, Patientforløb, med tæt kontakt til hosptialets kliniske afdelinger.
Socialoverlægerne i somatikken og psykiatrien har et tæt samarbejde og vil i samarbejde med regionens socialsygeplejersker og den faglige koordinator for socialsygeplejerskerne være ansvarlig for at styrke fagligheden i pleje og behandling af socialt udsatte patienter. Socialoverlægen har ikke behandlingsansvar.
Som socialoverlæge vil du bl.a. varetage følgende:
- Rådgivning til hospitalets læger i konkrete behandlingsforløb
- Varetage sparring og lægefaglig rådgivning til det øvrige personale i vanskelige forløb
- Tilrettelægge uddannelse og undervisningsforløb af relevant personale.
- Implementere nye behandlingsprincipper indenfor området baseret på evidensbaseret viden
- Understøtte kvalitetudviklingen af behandling til socialt udsatte patienter
- Bidrage til og evt. initiere til forskning i behandling af særligt udsatte patienter.
- Udbrede viden og understøtte et tæt samarbejde om de særligt udsatte patienter mellem somatiske og psykiatriske hospitalsafdelinger, kommunernes social- og sundhedsforvaltninger, praktiserende læger, private aktører og civilsamfundet.
- Er klinisk velfunderet
- Har interesse og forståelse for det hele menneske i indsatsen for de mest socialt udsatte patienter
- Har dokumenteret erfaring med rusmiddelbehandling og praktisk erfaring med behandling af særligt udsatte patienter
- Har en innovativ tilgang til udviklingen af samarbejdet på tværs af hospitaler og sektorer
- Har pædagogiske og undervisningsmæssige evner
- Har talent for at opbygge faglige netværk og ser styrken i relationel koordinering.
- Kan se sig i en regional funktion, der er lokalt forankret
Proces og ansættelsesforhold
Ansøgningen bedes udarbejdet i henhold til Sundhedsstyrelsens regler om faglig bedømmelse af overlægestilling, således at de 7 speciallægekompetencer beskrives separat.
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst.
Ansøgningsfrist er 1. april 2024. Der afholdes 1. samtaler d. 5. april og evt. 2. samtaler d. 12. april.
Du er velkommen til at kontakte sektionsleder Louise Søndergaard Ritzau på telefon 20 58 65 38 for yderligere oplysninger om stillingen.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Hvidovre Kommune
-Virksomheden tilbyder:
Fastansættelse: fuldtid
-Arbejdsgiver:
Hvidovre Hospital, Kettegård Allé, 2650 Hvidovre
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 01-04-2024; - ansøgningsfristen er overskredet
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6007861