- Brænder du for at arbejde med lighed i sundhed og med at udvikle svangreomsorgen?
- Har du ambitioner om at styrke det tværsektorielle samarbejde?
- Motiveres du af at drive forandringsprocesser sammen med andre?
- Har du ledelseserfaring, du kan bringe i spil?
Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling, Hvidovre Hospital har regionsfunktion for gravide med forbrug af rusmidler og/eller afhængighedsskabende medicin samt gravide, der lever med HIV. Disse patienter følges i vores Familieambulatorie. Herudover følger Familieambulatoriet gravide fra Hvidovres optagområde med psykosocial sårbarhed. I 2024 blev knap 800 familier henvist til Familieambulatoriet, hvoraf hovedparten var sårbare familier.
Familieambulatoriet har 8 jordemødre, 4 socialrådgivere, 2 sekretærer, 1 psykolog og 2 sundhedsplejersker. Herudover er der tilknyttet 4 overlæger, hvoraf den ene har det lægefaglige ansvar. Som vicechefjordemoder vil du lede Familieambulatoriet sammen med den fagligt ansvarlige overlæge og den ledende overlæge for vores ambulante obstetrik. Du vil have et tæt samarbejde med de 2 vicechefjordemødre med ansvar for konsultationsområdet samt oversygeplejersken på vores barselsafsnit. Desuden vil du indgå i et særligt tæt samarbejde med leder af det regionale Kompetencecenter for gravide med sårbarheder, som er etableret i 2025 på baggrund af projektet ”God start på Familielivet”.
Du vil referere til chefjordemoderen og indgå i afdelingens mellemledergruppe på i alt 17 ledere, heraf vicechefjordemødre, oversygeplejersker og ledende overlæger samt en chefembryolog.
Styrken i en tværfaglig indsats med familien i centrum
Familieambulatoriet står for en tværfaglig indsats, hvor fagligheder bringes sammen til gavn for den enkelte familie. Det har stor betydning for forløbet, at der er gennemarbejdede planer for graviditet, fødsel, barsel og overgang til eget hjem, herunder god overlevering til sundhedsplejen og den kommunale indsats. Familierne ses af tværfaglige teams, der agerer som tovholder på forløbet og bindeled mellem Familieambulatoriet og afdelingens øvrige afsnit, primærsektoren, de kommunale tilbud og myndigheder. Målet med indsatsen er at styrke forældreevne og den tidlige tilknytning, forebygge rusmiddelrelateret fosterskade og omsorgssvigt gennem et tværgående samarbejde om og med familien.
Udover arbejdet med den enkelte familie, varetager Familieambulatoriet kompetenceudvikling af sundhedsprofessionelle og andre omsorgspersoner. Vores ambition er kontinuerligt at styrke og udvikle det tværsektorielle samarbejde. Vi indgår i flere formaliserede samarbejder med instanser i den primære social- og sundhedssektor og andre aktører, og du vil som vicechefjordemoder i Familieambulatoriet have mange samarbejdspartnere ud af huset. Familieambulatoriet har udefunktion på Nordsjællands Hospital, hvilket løftes af en jordemoder og en socialrådgiver i samarbejde med obstetrikerne på NOH.
Ansvarsområder:
- Drifts- og økonomisk ansvar samt personaleansvar for de ansatte i Familieambulatoriet
- At sikre effektiv ressourceudnyttelse og medarbejdertrivsel
- Medansvar for sammenhængende patientforløb i afdelingen og det tværsektorielle samarbejde
- Deltagelse i det nationale samarbejde og lederfællesskab med de øvrige Familieambulatorier i Danmark
- At sikre høj faglig kvalitet i behandlingstilbuddet til målgruppen
- At skabe rammer for forskning og kvalitetsudvikling i Familieambulatoriet
- At understøtte videndeling og kompetenceudvikling på tværs
- Har ledelseserfaring og en tydelig ledelsesstil
- Har viden om - og fagligt engagement i forhold til målgruppen
- Er dygtig til at samarbejde og kan tænke innovativt ift. organisations- og personaleudvikling
- Er resultatorienteret og kan udvikle visioner og mål med inddragelse af medarbejdergruppen
- Har gode kommunikative evner og en strategisk tankegang, der kan omsættes til handlinger
- Er udviklings- og uddannelsesorienteret mhp. at understøtte et højt fagligt kvalitetsniveau i indsatsen omkring målgruppen
Vi kan tilbyde:
- En afdeling, hvor et godt tværfagligt samarbejde prioriteres højt
- Et spændende speciale, hvor patienten og det gode patientforløb er i fokus
- Et fagligt engageret personale, der har lyst til uddannelse og udvikling
- En engageret ledergruppe og mulighed for at videreudvikle- og uddanne sig
- En stilling med mulighed for at præge organisering af tilbuddet til vores gravide, herunder de sårbare gravide og udsatte familier
Stillingen er en fuldtidsstilling og ikke-vagtbærende. Ansættelsesstart 1. oktober 2025 eller snarest muligt.
Yderligere oplysninger fås hos Chefjordemoder Katrine Hornum-Stenz, e-mail: katrine.hornum-stenz@regionh.dk, tlf.: 38 62 34 33.
Ansøgningsfrist: søndag den 10. august 2025.
Ansættelsessamtaler: 1. samtale vil finde sted mandag den 18. august 2025 fra kl. 14.00, og 2. samtale vil finde sted onsdag den 20. august 2025 fra kl. 14.00.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Hvidovre Kommune
-Virksomheden tilbyder:
dagarbejde
-Arbejdsgiver:
Amager og Hvidovre Hospital, Kettegård alle, 2650 Hvidovre
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 10-08-2025;
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/89b4fbb2-fdec-4cbf-927f-48ed41a3d5e2