5-årigt forskningsprofessorat ved Institut for Psykologi i kombination med en psykologstilling ved Psykiatrien Region Sjælland

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

5-årigt forskningsprofessorat ved Institut for Psykologi i kombination med en psykologstilling ved Psykiatrien Region Sjælland

Institut for Psykologi på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet (KU) søger kandidater til en tidsbegrænset femårig stilling som forskningsprofessor med mulighed for forlængelse. Stillingen er en kombinationsstilling med samtidig ansættelse i et professorat ved Institut for Psykologi, KU, og i en psykologstilling i Psykiatrien med regionale og kliniske opgaver.

Det er en betingelse for ansættelse at ansøger godkendes til både forskningsprofessoratet og psykologstillingen. For at komme i betragtning til stillingen skal ansøger sende en ansøgning til både Institut for Psykologi (forskningsprofessoratet) og Psykiatrien (psykologstillingen).

Psykologstillingen er opslået her: Opslag Region Sjælland

Et hovedformål for stillingen er design, implementering og undervisning i forbindelse med et planlagt samarbejde, hvor kandidatstuderende på Institut for Psykologi knyttes tæt til Psykiatrien Region Sjælland gennem undervisningsforløb og kurser. Kandidater skal være på professorniveau med en eksisterende tilknytning til forskning og klinik i Psykiatrien. Stillingen ønskes besat fra 1. november 2023 eller snarest herefter.

Ansøgers forskningsfelt skal være klinisk, patientnært og relevant for undervisningen på det kliniske kandidatspor i Region Sjælland. Man forventes at orientere sig i strategierne for både Psykiatrien og Institut for Psykologi og se sig som et bindeled mellem de to institutioner, også forskningsmæssigt. Kvalifikationer for den regionale del af ansættelsen omfatter autorisation, ph.d.-grad og klinisk relevant specialistuddannelse eller specialpsykologuddannelse samt omfattende klinisk erfaring fra den regionale psykiatri.

Forskningsprofessorens stilling udgøres samlet set af arbejdsopgaver, der er fordelt mellem klinisk arbejde (50 %), undervisning (18 %) og forskning (32 %). Arbejdet tilrettelægges med reference til institutlederen ved Institut for Psykologi og afdelingsledelsen ved den afdeling/enhed, hvor professoren bliver ansat i Psykiatrien. Afdelingstilknytning og geografisk placering i Psykiatrien forhandles ved tilbud om ansættelse.

Institut for Psykologi
Institut for Psykologi ved Københavns Universitet er organiseret i tre forskningssektioner: Klinisk, Sundheds- og Humanvidenskabelig psykologi; Personligheds-, Pædagogisk, Arbejds- og Organisationspsykologi og Socialpsykologi; og Kognitions- og Neuropsykologi.

Undervisningen på instituttet er målrettet den psykologiske profession bredt forstået og er karakteriseret ved et kritisk engagement og ved teoretisk, metodologisk og anvendt fagindhold på højt niveau. Uddannelsen grænser tillige op til andre videnskabelige discipliner, og instituttet bestræber sig på til enhver en tid på at indgå i relevante, tværfaglige akademiske tiltag og i samarbejder, der knytter uddannelsen tættere på de praksisfelter, som psykologiske kandidater arbejder indenfor.

Forskningen på instituttet er af høj international kvalitet med høje etiske standarder, og er karakteriseret ved en fundamental nysgerrighed som drivkraft til at belyse diverse fænomener fra et psykologisk perspektiv. Instituttets forskning bygger på en stærk interaktion mellem grundforskning og anvendt forskning med inspiration fra tværfaglige tilgange.

For mere information om Instituttet, se https://psy.ku.dk/

Find mere detaljerede information om instituttets strategi på: https://psy.ku.dk/om/strategi/.

En kortfattet gennemgang af instituttets Code of Conduct findes på:
https://psy.ku.dk/pdf/Code_of_Conduct_DoP.pdf

Psykiatrien Region Sjælland
Psykiatrien Region Sjælland omfatter tre voksenpsykiatriske afdelinger, en børne- og ungdomspsykiatrisk afdeling og en afdeling for retspsykiatri. Psykiatrien varetager psykiatrisk udredning og behandling samt akutforpligtelsen i Region Sjælland. Sengeafdelingerne ligger i Roskilde, Slagelse og Vordingborg og der er store ambulatorier der og i Næstved, Holbæk, Maribo og Køge samt fremskudte funktioner i alle kommuner.

Psykiatriens Forskning er organiseret med en central Psykiatrisk Forskningsenhed, beliggende på 4. sal i Psykiatrisygehuset i Slagelse og med lokale forskningsenheder i Psykiatrien Øst, Psykiatrien Vest og i Børne- og ungdomspsykiatrien, under ledelse af kliniske professorer i psykiatri. Missionen for forskningen i psykiatrien er: At skabe forskning på højt internationalt niveau i et stærkt forskningsfælleskab, der producerer klinisk væsentlig viden til implementering i regionen.

Under Psykiatrisk Forskningsenhed ligger Psykiatriens Forskningsstøtteenhed, de tre tværgående centre – Center for Forskning i Relationer og Deeskalering, Center for Evidensbaseret Psykiatri og Center for Forskning i Personlighedsforstyrrelser samt det Temabaserede Samarbejde (TBS) for angst, PTSD, depression og personlighedsforstyrrelser, som alle inddrager forskere fra flere enheder.

Psykiatrisk Forskningsenhed Psykiatrisk Forskningsenhed har fokus på transdiagnostisk og recovery-orienteret psykoterapi forskning, og udvikling og afprøvning af digitale interventioner. Endvidere udøves forskning i psykiatrisk færdighedstræning både på læge-, psykolog- og plejeområdet.

Forskningsenhed Øst Forskningsenhed Øst har som særligt satsningsområde forskning i tidlig opsporing af psykose og i personlighedsforstyrrelse

Forskningsenhed B&U Forskningen har særligt fokus på psykopatologien ved ADHD, autisme, psykose, spiseforstyrrelser, og PTSD. Forebyggelsesforskningen har fokus på transdiagnostiske psykosociale indsatser og interventionsstudier inden for transition. Desuden udvikles digitale løsninger til kvalitetssikring af psykoterapi.

Forskningsenhed Vest Forskningsenhed Vest er karakteriseret ved klinisk forskning blandt patienter med psykisk lidelse og samtidige kroniske medicinske lidelser og brug af meget medicin i tæt samarbejde med de somatiske sygehuse. Sygeplejefagligt vil forskningen dreje sig om traumebevidst tilgang i sengeafsnit.

For mere information om Psykiatrien, se: Psykiatrien - Psykiatri (psykiatrienregsj.dk)

For mere information om Psykiatrisk Forskningsenhed, se: Psykiatrisk Forskningsenhed - Psykiatri (psykiatrienregsj.dk)

Se mere på Psykiatriens rekrutteringsportal: Gør en forskel med et job i Psykiatrien Region Sjælland

Stillingens forpligtelser og ansvarsområder
Forskningsprofessorens forpligtelser og ansvarsområder indebærer blandt andet at skulle bidrage til universitetets videnskabelige niveau og akademiske liv gennem forskning af højeste kvalitet og at gennemføre fremragende undervisning for studerende på især kandidatniveau.

Et særligt ansvarsområde er design, implementering og undervisning i forbindelse med det planlagte kliniske kandidatspor. Det forventes, at kandidaten udfører og udvikler sin forskning i synergi med det fortløbende arbejde, der pågår på Institut for Psykologi og i Psykiatrien Region Sjælland, og at ansøgere bidrager til implementeringen af de respektive institutioners igangværende strategier samt hjælper til med at definere samarbejdet mellem institutionerne.

Dine kompetencer og muligheder
Kandidater til stillingen skal have en ph.d.-grad i Psykologi eller et tilgrænsende felt og have yderligere forventede kvalifikationer og erfaringer svarende til professorniveau.

Kandidater skal kunne dokumentere en etableret fremragende forskningsproduktion og forskningsbaseret undervisning inden for feltet. Herudover forventes det, at potentielle kandidater har erfaring med supervision af juniorforskere.

Det tillægges stor vægt, at kandidaten har gode samarbejdsevner og er villige til at påtage sig undervisningsopgaver (svarende til ansættelsesgraden) og ser sig selv som en aktiv akademisk medborger på Institut for Psykologi.

Institut for Psykologi anser undervisning for at være en uvurderlig del af ansættelse ved instituttet. Det forventes derfor, at ansøger kan dokumentere og demonstrere erfaring med undervisning, undervisningsplanlægning og -koordinering.

Den gode kandidat har stærke interpersonelle kompetencer og evner at samarbejde tæt med kolleger, når undervisning og forskningsprojekter skal planlægges og bringes til udførelse, og igennem deres generelle organisatoriske forpligtelser.

Kvalifikationskriterier og karriereprogression
Seks generelle meritkriterier gælder for videnskabelige ansættelser ved Københavns Universitet. De seks kriterier (forskning, undervisning, samfundsmæssig impact, organisatorisk bidrag, ekstern finansiering og ledelse) betragtes som rammer for en samlet vurdering af ansøger. Derudover skal hver ansøger vurderes i henhold til de specifikke krav, der er anført i dette opslag. Yderligere information om KU’s meriteringskriterier, der indgår i vurderingen af kvalifikationer for professorer findes her: Kriterier for meritering – Københavns Universitet (ku.dk) og 5c_Criteria_for_recognising_merit_-professors.pdf (ku.dk)

Ansættelse som professor forudsætter dokumenteret høj grad af original videnskabelig produktion på internationalt niveau og erfaring med varetagelse af undervisning på flere niveauer, herunder prøver/eksamen, kursus-/studieledelse, samt bidrag til udvikling af undervisning og undervisningsmateriale. En professor forventes at deltage i alle instituttets aktiviteter, herunder eksaminer og administration samt styre forskningsprojekter, give pædagogisk vejledning til adjunkter og sidde med i bedømmelsesudvalg. Det bemærkes dog, at deltagelse sker i henhold til den arbejdstid, der er knyttet til Instituttet:

Læs mere om kvalifikationskravene til professorer i bekendtgørelse om stillingsstruktur for videnskabeligt personale ved universiteter 2019 her: https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2019/1443

Psykiatrien er ansvarlig for, at forskningsprofessoren opfylder kvalifikationskravene til kliniske psykologer for den del af delestillingen, hvor der sker ansættelse i regionen. Kommende medarbejdere er i øvrigt underlagt de til enhver tid gældende regler og retningslinjer for psykologer ansat i Psykiatrien. Der henvises til Region Sjællands opslag af psykologstillingen.

Kontakt
For mere information om stillingen kan henvendelser rettes til:

Institutleder, professor Vibeke Koushede. E-mail: vjk@psy.ku.dk; Tlf.: +4535320511
Studieleder, Professor Signe Vangkilde. E-mail: signe.vangkilde@psy.ku.dk; Tlf.: +4535324885
Vicedirektør Søren Rask Bredkjær. E-mail: srbe@regionsjaelland.dk; Tlf.: +4540330227
Forskningschef, professor Sidse Arnfred. E-mail: sidar@regionsjaelland.dk; Tlf.: +4524227045

Løn- og ansættelsesvilkår
Kombinationsstillingen er tidsbegrænset til 5 år og ansættelse sker på fuld tid med en fordeling af arbejdstid og -opgaver mellem klinisk arbejde (50 %), undervisning (18 %) og forskning (32 %). Ansættelsen som forskningsprofessor sker i henhold til overenskomst mellem Finansmini­steriet og AC. Herudover anvises der et samlet pensionsbidrag på 17,1 % af løn og pensionsgivende tillæg. Der vil være mulighed for forhandling af yderligere tillæg på baggrund af kvalifikationer.

Alle interesserede uanset personlig baggrund opfordres til at søge.

Ansøgning
Ansøgningen inklusive bilag skal skrives på engelsk. Send ansøgningen elektronisk via linket ”Søg stilling” nederst på siden.

Materialet skal være i Adobe PDF eller Word format. ZIP filer og filer der overstiger 20MB kan ikke uploades.

Ansøgningen skal indeholde følgende bilag:

  • Ansøgning (max 3 sider)
  • CV
  • Dokumentation for uddannelse (eksamensbevis/Ph.d.-bevis)
  • Fuldstændig og nummereret publikationsliste. Medsendte værker mærkes med stjerne*
  • Forskningsplan, der inkluderer en kort beskrivelse af tidligere forskning samt en plan for de nærmeste år.
  • Dokumentation for undervisningskvalifikationer (tilrettelæggelse af undervisningsforløb, undervisningsmateriale, varetagelse af kurser og anden undervisning), i henhold til KU’s retningslinjer: Job application portfolio – University of Copenhagen (ku.dk)
  • Publikationer: Ansøgere kan højst vælge 10 publikationer til bedømmelse i professorater. De 10 vigtigste publikationer, hvoraf mindst tre skal være udgivet inden for de fem år umiddelbart forud for ansøgningsfristen. De udvalgte publikationer skal uploades som vedhæftede filer og navngives fra 1 til 10.
  • Dokumentation af evne til at formidle information. Dokumentation af evnen til at formidle information til og dele viden med samfundet.
Hvis publikationer har en eller flere forfattere, eller er arbejdet et resultat af en kollektiv indsats, skal det være tydeligt angivet, hvilken del af værket, ansøgeren er ansvarlig for. Fakultetet kan i særlige tilfælde udbede sig en erklæring fra medforfatterne om omfanget og karakteren af deres andel i arbejdet.

Ansættelsesprocedure
Den ansættelsesbemyndigede leder gennemgår efter ansøgningsfristens udløb alle modtagne ansøgninger sammen med ansættelsesudvalget og udvælger på den baggrund, hvilke ansøgninger, der er mest relevante i forhold til kravene i stillingsopslaget. Disse ansøgninger sendes til bedømmelse i bedømmelsesudvalget.

Information om rekrutteringsprocessen i øvrigt for videnskabelige medarbejdere på Københavns Universitet kan ses her: Rekrutteringsproces - for videnskabelige medarbejdere – Københavns Universitet (ku.dk)

Yderligere oplysninger om proceduren kan fås hos HR, e-mail: hrsc@hrsc.ku.dk, venligst angiv sagsnummer 211-0249/23-2K.

Ansøgningsfristen er den 1. september 2023 (midnat)
Ansøgninger eller supplerende materiale modtaget efter denne dato vil ikke blive taget i betragtning.





INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Hvidovre Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Tidsbegrænset ansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

KU - SAMF - Psykologi, Øster Farimagsgade 2A, 1353 København K

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 01-09-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=1307&ProjectId=159782&DepartmentId=18990&MediaId=4632&SkipAdvertisement=true

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5885306

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet