Er du motiveret for og besidder du kompetencer til at skabe øgede deltagelsesmuligheder for flere børn i vores læringsfællesskaber, i tæt samarbejde med skolens lærere, pædagoger og ledelse? Har du lyst til at sætte din viden og dine kompetence i spil på måder, som bidrager til at løfte PPRs tværprofessionelle indsats på skoleområdet, så vi kan opnå bedre trivsel for alle vores skolebørn i Hvidovre Kommune? - Så er det dig vi søger! Vi ønsker at styrke det tværfaglige samarbejde omkring børnene med viden og kompetencer om børns nervesystemer og sanse-motorik og ønsker derfor at ansætte endnu en børnefysioterapeut til vores dygtige Kompetenceteam i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR).
På børne og ungeområdet i Hvidovre kommune er vi i fuld gang med en spændende og meget vigtig udvikling, der har til formål at øge deltagelsesmulighederne for alle børn i vores dagtilbuds- og skolekontekster.
Fra august igangsætter vi en række tiltag med det formål at sikre at flere børn får den rette hjælp og støtte i almenfællesskaberne på vores skoler. Vi søsætter bl.a. initiativer der skal sikre kompetenceudvikling i form af sparring i praksis til de professionelle i børnenes læringsmiljøer og vi styrker samarbejdet i vores tværprofessionelle netværk på skolerne, sådan at vores forskellige fagligheder kan sættes aktivt i spil helt inde i indsatserne i praksis. Vores forskellige faglige bidrag skal opleves som én sammenhængende og praksisnær hjælp for lærere og pædagoger i deres hverdag, så langt flere børn kan forblive en del af læringsmiljøet i almenskolen.
PPR får en central rolle i de initiativer som sættes i gang og som fysioterapeut hos os vil du blive en vigtig del af vores fælles arbejde med at lykkes med de mange vigtige indsatsområder. Vi arbejder målrettet for at få mere bevægelse ind i skoledagen og bruger den neurofysiologiske forståelsesramme, som vores hvorfor, når vi skal skabe forandring i klasserne. Ro i nervesystemet er en forudsætning for læring. Vi bruger blandet andet bevægelse, som et regulerende redskab ind i en, for nogle elever, overvældende skoledag. Vi har rigtig gode erfaringer med dette, og derfor ønsker vi at ansætte endnu en børnefysioterapeut.
Du vil blive ansat i PPR og blive en del af Kompetenceteamet, som består af specialpædagogiske konsulenter og børnefysioterapeuter. Til dagligt vil du høre til ét af i alt tre tværprofessionelt sammensat områdeteams i PPR, hvori der indgår PPR-kollegaer fra kompetenceteamet, fra den logopædfaglige gruppe og fra den psykologfaglige gruppe. Hvert af de tre tværprofessionelle områdeteams har en tværfaglig leder, som også er personaleleder for medarbejderne i området. I PPR har vi desuden en leder for hele PPR og en administration.
Hvem er vi? Vi er en tværprofessionelt sammensat gruppe af engagerede mennesker der ved, at trivsel og læring blandt børn og unge styrkes, når forskellige fagligheder omkring barnet rykker tæt sammen og samarbejder om at give barnet deltagelsesmuligheder i de fællesskaber, som barnet er en del af. Derfor er det vigtigt for os at være en aktiv del af holdet omkring børnene. Vi samarbejder med kommunens dagtilbud, skoler, klubber, specialundervisningstilbud, med alle vores tværfaglige kollegaer på børne- familieområdet og ikke mindst med forældrene.
Det tværprofessionelle samarbejde og det at sætte de rette hold om opgaverne kræver af os som organisation, at vi er i en kontinuerlig udvikling. At vi udvider vores professionsforståelser, er modige og arbejder på tværs af professioner og faglighed, og at vi gentænker vores indsatser. Det skal du være med til, for vi har brug for dine faglige perspektiver til både at udvikle og forstyrre os i dette arbejde.
PPR er organiseret under Center for Skole og Uddannelse, og vi samarbejder tæt med både vores eget center og Center for Børn og Familie om vores fælles fokus på at skabe deltagelsesmuligheder for alle børn.
Eksempler på mål og fokus i dit arbejde:
- At tage et fællesskabsorienteret perspektiv i indsatserne, hvor fokus ikke udelukkende er på det enkelte barn.
- De børn, der mistrives, skal der laves en læringsmiljøfokuseret handleplan for, med henblik på at vi giver dem bedst mulige vilkår hurtigst muligt.
- Styrket fokus på vejledning af skoleledelse, lærere og pædagoger på skolerne, der understøtter evnen til at kunne se bagom adfærden hos barnet og målrette indsatsen derfra.
- Understøtte arbejdet med mellemformer og skabe bro derfra og til stamklassen/årgangen.
- Du vil skulle være med til af facilitere kurser, oplæg og processer.
Dit samarbejde med skolerne kan udfolde sig på mange måder. Indimellem er der en uhensigtsmæssig klassedynamik, som du bliver sparringspartner ind i. Nogle gange skal du være makker til en lærer, der står overfor en stor og kompleks inklusionsopgave. Somme tider skal du kigge på praksis og komme med sparring og indgå i prøvehandlinger med et helt årgangsteam. Andre gange søger ledere inspiration og sparring til at gøre mellemformer og ressourcecentre på anderledes måder.
Du skal derfor kunne:
- Vejlede og komme med konkrete ideer til, hvordan der med afsæt i dine faglige perspektiver kan arbejdes med det brede fællesskab i læringsmiljøet, ved at du er en del af praksis.
- Skabe sammenhæng mellem indsatser for det enkelte barn og klassefællesskabet, samt understøtte udvikling af de fysiske rammer? Og læringsmiljøer, der giver deltagelsesmuligheder for alle elever.
- Have konkrete ideer til, hvordan viden om børns sansesystemer og motorik kan omsættes ind i den pædagogiske og undervisningsmæssige dagligdag i en klasse.
- Være dygtig til at skabe relationer til lærere, pædagoger, ledere og andre samarbejdspartnere i organisationen.
- Indgå i ligeværdigt samarbejde med forældrene som gruppe og nogle gange enkeltvis.
- Differentiere i din tilgang og i dine metoder, herunder fx kunne fornemme hvornår der skal bakkes op, og hvornår der skal udfordres – også når du/vi møder modstand på forandring.
- Have blik for at udvikling sker i et samspil, og en lyst til arbejde med din egen funktion, på en arbejdsplads og i teams, der vægter faglig og personlig udvikling højt.
- Du har viden om – og gerne erfaring med Den bio-psykosociale model, Pernille Thomsens Søhesteunivers samt sanseintegration eller lyst til at lære det.
- Du har erfaring med at omsætte din viden og dine kompetencer i klasserummet og har blik for, at forandring i børnenes hverdag ofte kræver, at du arbejder med kultur, organisering og samarbejde i teamet, på årgangen, i ledelsen mm.
- Du har erfaring fra skoleverdenen og/eller en anden funktion i en kommune, såsom PPR eller børneterapien.
- Du har erfaring med eller lyst til at lede og drive forandringsprocesser, herunder fx gode procesledelseskompetencer.
- Du arbejder struktureret og løsningsorienteret, samt er analytisk stærk og god til både mundtlig og skriftlig kommunikation.
- Du er relationskompetent, kan skabe følgeskab ude på skolerne og trives i at samarbejde tæt med de forskellige ledelser og lærerteams.
- Du brænder for og har erfaring med at skabe inkluderende læringsmiljøer og -fællesskaber i samarbejde med de fagprofessionelle og har lyst til og mod på at arbejde på 'gulvet' tæt på praksis.
- Du ser dig selv som børnenes advokat og vægter deres stemme højt i dit arbejde, og ved, at vi nogle gange må ændre situationen omkring barnet for at skabe nye handlemuligheder.
- Du trives i en politisk styret organisation og navigerer let på tværs af faggrupper og kommunale snitflader.
- Du er vant til forskelligartede opgaver, og trives i både selvstændig opgaveløsning og ikke mindst med samarbejde.
- Du kan holde overblik, fokusere på detaljerne og jonglere med flere forskelligartede projekter og varierende opgaver på samme tid.
- Du holder hovedet koldt, når bølgerne går højt og evner at holde mange opgaver i gang.
- Du er modig, kreativ og ikke bange for at sætte dig selv og din faglighed i spil for at finde nye veje og tænke i pragmatiske løsninger.
- Du har et højt humør og en positiv og optimistisk tilgang til arbejdet og kollegaer, men tør også være sårbar og sige det højt, når noget er svært.
- Du kan modtage samt give feedback på arbejdet med dig selv og andre, samt er selvreflekterende og åben for personlig udvikling.
Vi lægger vægt på at spille hinanden gode og at løfte i flok gennem en åben dialog. Vi ved, at vi ikke kan rykke på andre, hvis vi ikke også kan rykke på os selv. I Kompetenceteamet, i PPR og generelt på børne- og ungeområdet er vi i vores samarbejde inspireret af, at udvikle os med afsæt i AMBIT (Adaptive Mentalization-based Integrative Treatment), som rammetænkning.
Øvrige oplysninger Du vil blive ansat som børnefysioterapeut i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning, hvor vi arbejder efter årsnorm.
Ansøgningsfrist og samtaler
Ansøgningsfrist: den 6. august 2025
Der vil være 2 samtaler, og de forventes afholdt henholdsvis den 11. og 18. august.
Stillingen er med tiltrædelse snarest muligt og senest d. 1. oktober 2025.
For yderligere oplysninger eller ved afklarende spørgsmål er du er velkommen til at kontakte tværfaglig leder i PPR Pernille Dam på mobil: 93 51 62 72 (Pernille holder sommerferie i uge 28-31) eller leder af PPR Helle Birkvad på mobil: 41 51 73 37 (Helle holder sommerferie i uge 28-30).
Hvis du kommer i betragtning til stillingen, vil der – med dit samtykke – blive indhentet straffe- og børneattest samt reference(r) fra tidligere arbejdsgiver(e), som vil indgå i vurderingen af hvorvidt vi vil tilbyde ansættelse.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Hvidovre Kommune
-Virksomheden tilbyder:
dagarbejde
-Arbejdsgiver:
Hvidovre Kommune, Center for Økonomi og Personale, Hvidovrevej, 2650 Hvidovre
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 06-08-2025;
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/e3c1ccf2-b752-41cb-bdbb-bf2fd0b5c0e8