Bliv IT-sikkerhedsrådgiver i Forsvarets cyberdivision og styrk Danmarks sikkerhed

dato

Vil du være med til at højne it-sikkerheden i Forsvaret i en tid med stigende digitale trusler? Trives du i en alsidig og foranderlig hverdag med en stor kontaktflade? Motiverer det dig, at arbejde med en bred vifte af systemer?

I denne stilling kan du blive en del af et særligt fælleskab og bidrage til Danmarks sikkerhed.

Om os
Cyberdivisionen er en del af Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse og en af landets største IT-organisationer. Vi løser sikkerheds-, drifts- og udviklingsopgaver, der sikrer kommunikation og IT til Forsvarets ansatte – uanset om de er ombord på skibe i Nordatlanten, på mission i ørkenen eller arbejder på kaserner og kontorer et sted i rigsfællesskabet. Cyberdivisionen har ansvaret for at indkøbe, udvikle og drive en stor portefølje af Forsvarets IT-systemer.

Stillingen som IT-Sikkerhedsrådgiver er placeret i Cybersikkerhedsafdelingen i Cyberdivisionen, som er en stabsfunktion, der rådgiver på tværs af Cyberdivisionen og refererer direkte til ledelsen. Afdelingen består af to sektioner, som varetager en bred vifte af opgaver inden for cyber- og informationssikkerhed, herunder rådgivning, compliance, hændelseshåndtering, overvågning og GDPR.

Titlen IT-Sikkerhedsrådgiver kan variere, hvorfor den også kaldes IT-Systemsikkerhedsofficer. Der er tale om et synonym og begge titler beskriver det samme job.

I Cybersikkerhedsafdelingen er vi en blanding af civile og militære medarbejdere med forskelligartede baggrunde og fagligheder. Vores forskellighed er vores styrke, idet vi har brug for kreativitet i vores virke, og heraf folk der tænker forskelligt. Der vil være rig mulighed for både sparring og støtte internt i afdelingen.

Om stillingen
Din primære opgave er, at støtte organisationen med rådgivning inden for sikkerhed, så systemerne lever op til nationale og internationale sikkerhedskrav.

Du bliver tilknyttet en række IT-systemer, herunder forretningskritiske systemer for Forsvaret og samfundskritiske systemer for Danmark.

Som et led i digitale udviklingsprojekter, skal du rådgive i sikkerhedsrelaterede spørgsmål inden for driften og skal derfor indgå i hele systemets livscyklus fra indkøb og drift til end-of-life. Desuden består systemporteføljen af komponenter i infrastrukturen og tekniske områder, som for eksempel netværk.

Som IT-Sikkerhedsrådgiver konsulterer og bistår du i samarbejdet med kollegaer på tværs af fagligheder og ansvarsområder, herunder teknikere, chefer, projektledere og eksterne samarbejdspartnere, som for eksempel Forsvarets Efterretningstjeneste.

Du tilegner dig løbende viden om sikkerhedskrav og teknisk kontekst. I din rådgivning omsætter du din viden til handlingsrettede anbefalinger, som du skal formidle i øjenhøjde til relevante modtagere. Du samarbejder med andre IT-Sikkerhedsrådgivere/Systemsikkerhedsofficerer, som du kan udveksle idéer og erfaringer med.

Stillingen indeholder gode muligheder for udvikling og specialisering i IT-sikkerhed. Vi tilpasser således dit ansvarsområde og udviklingsforløb i forhold til din erfaring.

Du skal blandt andet:

  • Rådgive om IT-sikkerhed, herunder nationale og internationale krav i hele livscyklussen for systemer.
  • Vejlede forretningssiden og leverandører i forhold til IT-sikkerheden af systemer.
  • Identificere sikkerhedsmæssige udfordringer og muligheder for forbedring.
  • Vejlede kollegaer om sikkerhedsaspekter af installationer, akkrediteringer og tilkoblinger.
  • Supplere ved håndtering af IT-sikkerhedshændelser.
  • Udarbejde og bistå ved sårbarhedsvurderinger.
  • Give input til, samt evt. udarbejde, sikkerhedsprodukter og –bestemmelser.
Om dig
Du kan have en militær eller en civil baggrund. Det vil være ønskeligt, hvis du har erfaring med IT-sikkerhed, herunder ISO 27001 og/eller FKOBST 358-1, men det er ikke et krav. Det vigtigste er, at du motiveres af at bidrage til forbedringer for IT-sikkerheden og er interesseret i området.

Som IT-sikkerhedsrådgiver får du en udadvendt rolle i en stor organisation. Det vil være gavnligt, hvis du har erfaring fra en offentlig styrelse eller en anden større organisation, som er højt reguleret, men det er ikke et krav. Det vigtigste er, at du er villig til at sætte dig ind i en række dokumenter, herunder bestemmelser, politikker, vejledninger og andre retningslinjer, som vil danne grundlaget for din rådgivning.

Desuden skal du være nysgerrig på at forstå en række tekniske områder, som vil udgøre konteksten for din rådgivning. Det vil således være nyttigt, hvis du har teknisk indsigt, men ikke et krav.

Du arbejder ansvarsbevidst og sikrer, at du når i mål med dine opgaver, samtidig med at du trives i en alsidig hverdag, hvor hastende opgaver kan opstå. Du er opsøgende og proaktiv i forhold til at tilbyde din støtte og rådgivning. Derudover sætter du pris på at udvikle dig sammen med andre og forstår, at de bedste løsninger opnås i et tværfagligt samarbejde.

Ansættelsesvilkår
Som civil sker ansættelse og aflønning i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst.

Afhængigt af dine kvalifikationer og kompetencer, er der mulighed for forhandling af tillæg. Der er til stillingen knyttet en arbejdsgiverfinansieret pensionsordning.

Arbejdsstedet er i Hvidovre.

Som ansat under Forsvarsministeriets område er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele ansættelsesforholdet.

Du har som ansat pligt til at forrette tjeneste uden for landets grænser, herunder ved enheder i internationale operationer med henblik på deltagelse i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre lignende operationer.

Kontakt og ansøgning
Hvis du vil høre mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte teamleder Lotte Nielsen på telefon 5086 5830.

Har du som civil spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår er du velkommen til at kontakte Personelkommandoen, HR-konsulent Julie Cramer-Palmquist på telefon 3266 5848 eller via mail fps-jup@mil.dk.

Ansøgningsfristen er den 15. juni 2025. Samtaler forventes afholdt umiddelbart herefter.

Stillingen er ledig til besættelse den 1. juli 2025 eller efter aftale.

Du søger stillingen via linket og vi beder dig vedhæfte ansøgning, CV og kopi af uddannelsesbevis/svendebrev. Vær opmærksom på at bilag skal tilføjes i PDF-format.

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed optimerer opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.

Om Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse
Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) er en styrelse under Forsvarsministeriet. FMI har ansvaret for det samlede forsvars og beredskabs materiel, it og cybersikkerhed. Det er os, der anskaffer, driver og bortskaffer materiel og it for såvel Hæren, Søværnet, Flyvevåbnet, Arktisk Kommando, Specialoperationskommandoen, Hjemmeværnet, Beredskabsstyrelsen og resten af Forsvarsministeriets koncern. Desuden bistår vores it-medarbejdere dagligt i at modstå de cyberangreb, Forsvarsministeriets koncern udsættes for. Vi er ca. 2500 medarbejdere (3/4 civile - 1/4 militære) fordelt ud over hele Kongeriget, med hovedkontorer i henholdsvis Ballerup, Brabrand og Hvidovre.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Hvidovre Kommune

-Virksomheden tilbyder:

dagarbejde

-Arbejdsgiver:

Forsvarsministeriet Materiel- og Indkøbsstyrelsen Cyberdivisionen, Helseholmen, 2650 Hvidovre

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 15-06-2025;

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/88cd1d31-1981-4ea5-9e0b-ccbdb5ccf8ea

Data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet